Despre mine

Sunt Nicoleta Rantes, psiholog clinician cu drept de libera practica acreditat de Colegiul Psihologilor

Mi-am descoperit pasiunea pentru psihologie  cand, in urma unor evenimente neplacute din viata mea, am avut nevoie de sprijin emotional  si am ales sa merg  la psihoterapie.

Urmarile au fost atat de benefice pentru mine  si  viata mea a luat o intorsatura pozitiva intr-o asemenea masura, incat am luat hotararea sa devin pshioterapeut si sa ajut la randul meu persoane care trec prin momente dificile.

Psihologia a fost o stiinta interzisa in comunism, mersul la psihoterapie fiind considerat o practica “burgheza” si aparent lipsita de utilitate, iar acest aspect nu a ramas fara urmari in cadrul societatii noastre, numeroase persoane neputand depasi  traumele emotionale suferite in diverse contexte sau etape ale vietii. Aceste traume nerezolvate le impiedica de multe ori sa aiba relatii armonioase cu cei apropiati sau cu cei din jur si sa fie impacate cu ele insesi.

In acelasi timp exista si o prejudecata legata de psihoterapie, aceasta fiind considerata un tratament pentru persoanele cu probleme psihice, aspect ce amplifica astfel reticenta  in a solicita sprijin si indrumare, datorita blamarii ce poate surveni.

Inspirata de modelul meu, imi doresc sa-i ajut  pe viitori mei clienti sa-si schimbe calitatea vietii la orice varsta si sa ia in considerare doar aspectele benefice ale psihoterapiei.

Studiile de psihologie​ pe care le-am urmat:

  • Master Psihologie clinica si cosiliere psihologica – Universitatea “Hyperion” ,Bucuresti –in curs
  • Facultatea de Psihologie – Universitatea “Hyperion”, Bucuresti

 

Trimite un mesaj